Son haftalarda ülkemizde yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere ilave olarak Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüzce hazırlanan program dâhilinde Ramazan ayı öncesinde gıda denetimlerine hız verilmiştir. Başta fırın, pastane ve unlu mamul işletmeleri olmak üzere kasap ve market gibi Ramazan ayında daha aktif üretim, satış ve dağıtım yapan işletmelere denetimler sıklaştırılmıştır.
16.04.2020 günü İl Müdürü V. Ahmet TAM ve Gıda Yem Şube Müd.V. Selçuk YİĞİT'in de katılımlarıyla icra edilen denetimlerde gıda kontrol görevlilerince işletmelerin izin belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve sıhhi şartları, üretilen ürünlerin gıda mevzuatına uygunlukları kontrol edilmiş, işletme sahibi ve çalışanları gıda güvenliği, personel hijyeni vb. konularda bilgilendirme yapılmıştır. Kasap esnafına yönelik yapılan toplantılarda belirtilen kesim, nakil, muhafaza, hijyen ve vb. uygulamalara riayet edilip edilmediği denetlenmiş, uyarılarda bulunulmuştur.
Özellikle yaşadığımız salgın sürecinde en yüksek tedbir ve özenin gösterilmesi gerektiğinden Ramazan ayında da halkımızın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmelerinin sağlanması için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri; insan sağlığını koruyucu yönde tedbirler almaya ve uygulamaya kesintisiz olarak devam edeceklerdir...